Sofia Pelkonen

Sohvi tässä terve! 

Keväällä 2020 lähdin mukaan Popopet ry:n toimintaan sijaiskodittamalla kissoja omassa kotipihan kissalassa. Nyt, yli neljän vuoden yhdistyksessä mukana olon jälkeen, sijaiskotilaisia on ollut yli 60. Homma niin sanotusti vei mukanaan..! 

Sijaiskotina toimimisen lisäksi toimin sijaiskotivastaavana Muhoksen suunnalla, hoidan populaation purkuja ja auttelen myös muissa loukutuksissa ja yhdistyksen hommissa sen minkä leipätyöltäni päiväkodissa ehdin. Vapaaehtoistyö voi olla joskus vähän raskastakin, mutta antaa paljon enemmän kuin ottaa. On huikean palkitsevaa saada auttaa arkoja populaatiokissoja suojaan pakkasesta ja nähdä niiden kesyyntyvän tyytyväisiksi kotikissoiksi sijaiskotien hellässä huomassa. 

Omaan eläinkatraaseeni kuuluu tällä hetkellä kaksi Romanialaista rescuekoiraa,  kaksi sijaiskotikissaa ja kaksi Popopetiltä tullutta omaa kissaa. Stina ja Leo olivat molemmat alussa hirmuisen arkoja vähäisten ihmiskontaktien takia. Nykyisin ne haluavat nukkua päiväunet kainalossa ja puskevat ruoka-aikaan minkä ehtivät. Varsinaisia puskutraktoreita! 

Kuvassa komeilee Timppa-kissa.