Amadeus

Amadeus eli tuttavallisemmin Amppe on komea, pitkäkarvainen n. 5-vuotias leikattu kolli, joka on aikoinaan pelastettu villikissan elämältä. Ampella oli jo oma koti, mutta itsestään riippumattomista syistä se odottaa nyt sijaiskodissa uutta, toivottavasti loppuelämän kotia, jonka se ansaitsisi. Amadeus on kuuleman mukaan ollut oman perheen kesken kesy kaveri, mutta arastellut vieraita. Sijaiskotiin muutto oli Ampelle kovan stressin paikka: Amppe elelikin pitkään piilossa ja söi huonosti, mutta alkushokin jälkeen elämä on alkanut asettua uomiinsa.

Amppe viettää yleensä päivät yläkerrassa sijaiskodin koiran ulottumattomissa ja aktivoituu iltaisin. Näitä hetkiä on käytetty Ampen “kesyttämiseen” – ruokakuppien täyttäjä ja herkkunappuloiden tarjoaja saa silittää, vaikka Amppe välillä edelleen sähisee ihan varuiksi lähestyttäessä. Ruuan avulla on yritetty saada Amadeus uskomaan, ettei kukaan tee sille pahaa.

Nykyään Amadeus kellii jo lattialla melko rentoutuneesti ja tykkää myös leikkiä. Se on kova kehräämään ja näyttää nauttivan myös harjaamisesta, mikä onkin melko helposti takkuuntuvan turkin takia tarpeen. Sijaiskodin lapset Amppe on alkanut pikkuhiljaa hyväksyä hoitajikseen myös, mutta äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet saavat Ampen varuilleen. Myöhään illalla Amppe laskeutuu portaisiin tähystelemään tilannetta, ja öisin se rallittelee koko talossa.

Näyttää siltä, että Ampella on kova halu tulla lähelle hoidettavaksi, mutta arkuus estää vielä monia asioita. Todennäköisesti sen kesyyntyminen etenisi nopeimmin rauhallisessa talossa, jossa ei olisi liikaa vilinää ja jossa se voisi tutustella uuden omistajansa kanssa kaikessa rauhassa. Amadeus hyötyisi luultavasti myös rohkeammasta kissakaverista. Vaikea sanoa, tuleeko Ampesta koskaan sylikissaa, mutta mukavan seuralaisen siitä varmasti saa. Olisiko sinulla tarjota kokenutta, rauhallista kissakotia tälle hurmaavalle pojalle?