Frida ja Panda (Uudet ilmoitukset luotu)

Teksti uusittu 5.10.2021

Tämä kaksikko saapui sijaiskotiinsa Ouluun keväällä 2021 arkoina, epäileväisinä ja toisiinsa turvautuneina. Lempipaikaksi valikoitui saunan lattia ja kylpyhuoneen muut pimeät turvalliset nurkat ja siellä Frida ja Panda viihtyivätkin ensimmäisten viikkojen ajan.
Hiljalleen kuitenkin kaksikon uteliaisuus ja rohkeus alkoi kasvaa, sijaishoitajankin lyöttäytyessä iltaisin saunan lattialle seuraksi – herkkujen kanssa.

Nyt kissat viihtyvät ihmisten seurassa ja löhöilevät mielellään joko sohvalla tai kiipeilypuussa taikka seurailevat pihan tapahtumia lasitetulta parvekkeelta.

Frida, n. 3v narttu, on luonteeltaan rauhallinen ja hienovarainen ja vaatii vielä enemmän houkuttelua, että tulee luokse. Frida ei vielä täysin luota ihmiseen, mutta usein ruoka-aikaan se laskee muurinsa ja antaa rapsuttaa, samalla komeasti kehräten. Herkut ovatkin polku Fridan sydämeen!
Kevään lääkärikäynnin yhteydessä Fridalla todettiin ikävä krooninen tulehdus suussa, jota lähdettiin hoitamaan antibiooteilla ja poistamalla huonot hampaat. Tämän vuoksi Fridalle sopii vain pienikokoinen ruoka, sillä tehokas purenta ei enää onnistu. Ruokailu on tämän jälkeen sujunut kuitenkin hyvin, tarjolla kun on tuttua märkäruokaa kastikkeessa ja pienikokoista kuivaruokaa, jota Fridan on helppo syödä. Suun tilannetta seurataan ja suosituksena onkin toinen lääkärikäynti loppuvuodesta.
Hoidon jälkeen Fridasta on tullut huomattavasti uteliaampi ja aktiivisempi ja iloksemme olemme päässeet seuraamaan sen jopa päivittäisiä leikkipuuskia. Fridan lempileluihin kuuluu kaikenlaiset narut ja muoviset limsapullon korkit, joita se tykkää jahdata.

Panda, n. 5v kolli, on leikkisä ja puhelias tapaus ja onkin nimensä mukaan kuin oikea Kung Fu Panda! Pandan päivittäiseen hassutteluun sisältyy paljon kuperkeikkoja, pomppuja ja lelujen metsästystä. Leikkien kesken on Pandan välillä saatava rapsutuksia, jotta leikkiä jaksaa jatkaa ja leikit vaihtuvatkin monesti sylissä köllöttelyyn ja paijaamiseen. Panda on erittäin leppoisa ja antaa leikata kynnet ja valjaisiinkin on tutustuttu (sisätiloissa).

Molemmat kissat ovat sisäsiistejä, Fiv/Felv negatiivisia, rokotettuja ja sirutettuja sekä leikattuja.

Frida ja Panda adoptoidaan ensisijaisesti yhdessä, mutta voidaan adoptoida myös erikseen kotiin, jossa on ennestään jo kaveri eli ei ainoaksi kissaksi. Frida sopii rauhalliseen, aikuiseen perheeseen, jossa voi kasvattaa itseluottamustaan vielä omaan tahtiin. Panda on rohkeampi ja sopii niin aikuiseen perheeseen kuin lapsiperheeseen.

Huom. Kissat luovutetaan vain sisäkissoiksi ja vähintään yksi tutustumiskäynti vaaditaan ennen adoptiopäätöstä.