Hippa ja Sukkamieli (ME LÖYSIMME KODIN!)

“Sukkamieli oli Kristfrid Gananderin mukaan suomalainen rakkauden jumalatar tai haltijatarEino Leino on tehnyt Sukkamielestä runon, jossa tämä on ihastuttava neito, joka tulee metsässä vastaanM. A. Castrénin mukaan Sukkamieli on saanut nimensä siitä, että sukat olivat pehmeitä ja helliä asioita samaan tapaan kuin rakkauteen liittyvät tunteet.”

Sukkamieli (Sukkis) on noin 4-vuotias ihastuttava kissaneiti. Sukkamieli saapui sijaiskotiin Hipan kanssa, ja oli alkuun arka. Tytöt asustivat pitkään saunassa ihmisiä piilossa, mutta Sukkamieli kiinnostui ensimmäisenä tekemään tuttavuutta.

Nyt Sukkiksesta on kuoriutunut hellyydenkipeä ja vilkas neiti. Hänen lempipuuhaansa on joko sohvalla tai kiipeilypuussa loikoilu, kuivanaksujen syöminen sekä huomion tahtominen maukumalla. Tyttö tykkää tosi paljon rapsutuksista ja on ystävystynyt sijaiskodin ihmisiin jopa siihen pisteeseen asti, että alkaa kehrätä syliin ottaessa. Sukkamieli on myös hyvin leikkisä sekä utelias, eli pöydille ja muihin mielenkiintoisiin paikkoihin mennään mielellään…

Sukkamieli on sirutettu, rokotettu, madotettu sekä Fiv/Felv- negatiivinen. Parhaiten tytölle kelpaa viljaton ruokavalio herkästi hilseilevän turkin takia. Sukkamieli etsii kotia kaverinsa Hipan kanssa.


“Hippa (Hiippa, Halliparta) on suomalainen taruolento, metsänhaltija. Kotikissan kerrotaan syntyrunoissa saaneen alkunsa saunan kiukaalta halliparran hautomana. Kissa ruumiin osat tulivat sudesta, kyykäärmeestä ja neidosta;

 

Kyllä tiän kissan synnyn, Halliparran hauteleman:
Kissa on saatu kiukoalla, Nenä neittä, pää jänistä,
Häntä Hiien palmikkoa, Kynnet kyitä käärmehiä,
Jalat muita muuramia, Muu ruumis suen sukua.”

 

Hippa on noin 4-vuotias, arka kissaneiti. Hän tuli sijaiskotiin Sukkamielen kanssa ja pelkäsi ihmisiä paljon. Edeltävä runo onkin hyvin osuva; Hippa vietti ensimmäisen viikon lähes kokonaan saunan kiukaan takana piilossa.

Hippa on kaksikosta ehdottomasti herkempi ja viihtyy omissa oloissaan enemmän, mutta Sukkamielen uteliaisuuden ansiosta tyttö uskalsi lähteä saunan piilosta tutkimaan muuta asuntoa.

Hipan lempipaikka on sohvan alla, mutta rohkealla tuulella hän viihtyy kiipeilytelineessä. Hippa tykkää rapsutuksista ja alkaakin kiehnätä kättä vasten voimakkaasti. Äkkinäisiä liikkeitä Hippa kuitenkin säikähtää ja saattaa sähinällä ilmaista säikähdyksensä.

Hippa viihtyy parhaiten kodissa, jossa ei ole pieniä lapsia, ja neiti vaatii lopulliselta kodilta kärsivällisyyttä (ja paljon hyviä piilopaikkoja) uuden paikan totutteluun!

Hippa on sirutettu, rokotettu, madotettu sekä Fiv/Felv-negatiivinen. Hippa noudattaa viljatonta ruokavaliota. Hippa adoptoidaan vain Sukkamielen kanssa.