Kamomilla

Oulu / Kotia etsii Kamomilla-tyttö

Kamomilla on arviolta 4-5 -vuotias kaunis, pienikokoinen tyttönen. Hänen toiveena olisi löytää kokenut ja rauhallinen aikuiskoti – mielellään jo vähän iäkkäämmän, yksin asuvan naispuolisen ihmisen lemmikkinä, sillä Kamomilla pelkää miehiä. Kamomilla varoo myös itseään isompia kissoja, mutta toiveena olisi, että kodissa olisi ennestään pieni ja rauhallinen, melko kesy kissakaveri, joka nopeuttaisi Kamomillan kesyyntymistä, ja kotiutumista. Tulevalta kodilta vaaditaan myös aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta Kamomilla saa jatkaa rauhassa kesyyntymistä omaan tahtiinsa

Populaatiotaustainen Kamomilla oli sijaiskotiin saapuessaan hyvin arka. Vaikka kesyyntyminen on edennyt, ei Kamomilla anna vielä silittää tai ottaa syliin. Hän on kuitenkin äärimmäisen rakastettava, kiltti ja eloisa tyttö, joka myös näyttää sen, että on onnellinen kotikissana. Turkkinsa aina kauniina ja puhtaana pitävää Kamomillaa miellyttävätkin selkeät rutiinit; hyvä ruoka, ulkoilu kissatarhassa, puhdas hiekka-astia sekä omat lelut pitävät tyttösen tyytyväisenä. Ruoka-asioihin Kamomilla suhtautuu varsin mutkattomasti, sillä hän on kaikkiruokainen ja syö myös jonkin verran raakaruokaa.

Kamomilla leikkii usein leluillansa yksin, mutta hän viihtyy myös sijaiskotiemännän kanssa samoissa tiloissa touhuilemassa kaikenlaisia asioita. Tosin yöt tyttönen nukkuu kuin tukki: sijaiskodin emäntä ei ole koskaan herännyt yöllä tämän neidin touhuiluihin. Kamonilla ei myöskään koskaan raavi ovia tai ikkunoita. Hän menee vain nätisti napottamaan niiden eteen, kunnes palvelija huomaa tulla päästämään neidin tämän haluamaan paikkaan, esimerkiksi ulkotarhaan.

Ulkoilu onkin Kamomillalle todella tärkeä asia. Siksi tulevassakin kodissa olisi myös suotavaa olla joko ulkotarha tai verkotettu/lasitettu parveke, jossa voi tiirailla lintuja sekä ottaa aurinkokylpyjä. Valjasulkoilua ei populaatiotaustan vuoksi suositella Kamomillalle laisinkaan. Toiveena myös olisi, ettei Kamomillaa vietäisi mahdollisten lomien aikana hoitoon vieraaseen paikkaan, vaan hoitaja kävisi kotona häntä hoitamassa. Näin toimimalla Kamomilla voi rauhassa juurtua omaan kotiinsa, eikä hänelle tule turhaa stressiä muutoksista.

Olisiko juuri sinulla Kamomillalle sopiva rauhallinen koti? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit hänelle tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Kissat myydään leikattuina, rokotettuina (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun) sekä Fiv- ja FELV-testattuina. Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.