Käpy

Päivitys 6.9.2021:

Käpy on kokoajan rentoutunut enemmän sijaiskodissa, odotellessaan loppuelämän kotia. Sijaiskodissa on käyty silittelemässä käpyä pehmeällä lelulla ja annettu aina herkkuja perään. Enää tämä ei tunnu arveluttavan ja silittely voisikin olla ihan kiva juttu!

Käpy on kaunis tyttökissa, eläinlääkärin arvion mukaan syntynyt vuonna 2016. Käpy tuli sijaiskotiin 2020 lopulla kovin arkana. Alkuun asusteltiinkin eteisen kaapissa, ja jähmetyttiin jos joku tuli moikkaamaan. Alkuun pääsi vähän silittelemäänkin, mutta sitten neiti keräsi rohkeutta sähistä ja osoittaa mielipiteensä asiasta. Sittemmin harjoiteltiin hammasharjalla eikä se niin tympeää ollutkaan ja herkut maistuivat. Myöhemmin kyseiseen kaappiin tuli uusi tulokas, niin Käpy päätti siirtyä keittiöön ikkunalaudalle. Siinä sai huomata, että ihan rennosti saa olla ja katsella kun ihmiset puuhailee – välillä tuovat ruokaakin.

Silittely ja äkkinäiset liikkeet lähellä arveluttaa edelleen, niin sitä ollaan harjoiteltu pienin askelin aina välillä. Nyt käpy oleskelee aika rennostikin, mutta luottamuksen rakentamisessa menee aikaa.

Muiden (tyttö) kissojen kanssa käpy vaikuttaa tulleen ihan hyvin toimeen – kaikki oleskelevat omissa oloissaan.

Käpy voisikin sopia ainoaksi kissaksi rauhalliseen kotiin. Jossain vaiheessa Käpy vaikutti olevan sen takana, kun tuoleille ja matoille pissattiin, eikä eläinlääkäri löytänyt siihen syytä. Ehkä siinä oli vielä opettelua tai sitten vain jännitti kovasti. Tämä voi olla sellainen asia, mihin tulevassa kodissa olisi hyvä varautua ainakin alkuun. Sijaiskotilaiset  voivat kertoa tarkempaa tarinaa kiinnostuneille.

Käpy on sijaiskodissa Oulun alueella.