Kiti

Kiti on kesällä 2019 syntynyt punainen kuningatar. Hän etsii rauhallista ja kokenutta kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia. Pienen koiran on nähnyt ja sitä pelkäsi, joten mielellään myös koiraton koti.

Kiti on alunperin villikissa ja se näkyykin Kitin luonteessa. Ihmisiin ei vielä luoteta kunnolla ja varsinkin vieraat ovat tosi pelottavia. Paljon edistystä on kuitenkin tullut siitä asti, kun Kiti sijaiskotiin saapui syyskuussa. Suhisevasta, seinille hyppivästä piileskelijästä on kuoriutunut rauhallinen tarkkailija. Mielialasta ja päivästä riippuen hän antaa vähän harjata/silittää turkkia ja ottaa ruokaa kädestä mutta tassusta tulee vielä helposti, jos olo tuntuu liian ahdistuneelta.

Ruoka onkin Kitille suuri rakkaus ja sen perässä tullaan jopa syliin asti. Kiti on myös hoksannut leikkimisen ilot. Varsinkin kaikenlaiset narulelut ovat mieleisiä. Välillä Kiti saa jopa ihan riehumiskohtauksia. Kitillä on ollut stressiperäinen idiopaattinen kystiittiä, joka ilmenee pissailuna väärään paikkaan. Tätä ei kuitenkaan ole tapahtunut sijaiskodissa enää pitkään aikaan mutta on kuitenkin tärkeää, että mahdollisimman paljon stressitekijöitä poistettaisiin Kitin elämästä.

Kitin kanssa tarvitaan vielä aikaa ja kärsivällisyyttä. Kitiä ei anneta kiertoon eikä vapaasti ulkoilemaan.

Kiti on sijaiskodissa Oulun alueella.