Maisa ja Leo

Oulu / Kotia etsii erottomaton parivaljakko Maisa ja Leo

Päivitys 29.6.2022: Leolla on juuri todetu diabetes, ja sopivan lääkeannoksen etsiminen on kesken. Kun hoitotasapaino saadaan kuntoon, on Leo valmis muuttamaan Maisansa kanssa uuteen, loppuelämän kotiinsa. Popopet kustantaa Leon eläinlääkärikäynnit siihen saakka, että diabetes saadaan hoitotasapainoon.

(Lisää kissojen diabeteksestä voit lukea esim. täältä: https://omaelainklinikka.fi/kissan-diabetes/)

8-vuotias Maisa (kuvassa vasemmalla) ja 5-vuotias Leo (kuvassa oikealla) tapasivat, kun Leo saapui sijaiskotiin, jossa Maisa oli majaillut jo pidempään. Lyhyen tutustelun jälkeen Maisasta ja Leosta tuli aivan erottamaton parivaljakko, ja nykyisin kissat kulkevat joka paikkaan kylki kyljessä. Toki Maisa ja Leo heittäytyvät usein myös leikkimään yhdessä, ja myös turkin siisteyttä ylläpidetään kaverin avustuksella!

Maisa on populaatiotaustastaan johtuen kaksikosta arempi, eikä hän anna vielä ihmisen koskea itseensä. Tosin ruokinnan yhteydessä Maisaa voi jo varovaisesti hipaista, mutta kesyyntyminen on hienosta edistyksestä huolimatta hänellä vielä kesken. Luonteeltaan Maisa on kuitenkin kiltti ja seurallinen, ja tutun ihmisen seurassa hän käyttäytyykin jo varsin rennosti. Maisa osaa myös arvostaa ihmispalvelijaa: Kun sijaiskodin emäntä nousee sohvalta tai sängyltä, valtaa Maisa kyseisen paikan välittömästi, sillä kukapa nyt ei valmiiksi lämmitetystä nukkumapaikasta nauttisi. Ja iltaisin Maisa parkkeraa sohvan eteen emäntää tiiviisti tuijottaen. Tämä tarkoittaa sitä, että on keppi- tai laserlelulla leikityksen aika!

Siinä missä Maisa ei vielä lämpene rapsutuksille, nauttii Leo niistä senkin edestä. Tosin Leokaan ei ole sylikissa, mutta mikäli kesyyntymine jatkuu samaa tahtia, voi hänestä sellainenkin vielä kuoriutua. Jo nyt Leo nimittäin rakastaa puskemista ja rapsutuksia, sekä tietysti myös herkkuja, joiden perässä herra saattaa ängetä sohvalla jopa syliin saakka. Myös Leo on luonteeltaan varsin utelias, ja hän seuraakin ahkerasti (ystävänsä Maisan lisäksi) myös sijaiskodin emäntää ja tämän touhuja.

Uuden kodin on hyvä tietää, että Maisalla on ollut hengitystieoireita sekä kutinaa, joiden syytä on selvitetty lääkärissä. Täyttä varmuutta oireiden aiheuttajasta ei ole vielä saatu, mutta tällä hetkellä syyksi epäillään allergiaa. Maisan oireet on saatu kevään aikana kuriin kortisonin avulla, ja lääkitystä jatketaan pienellä annostuksella tarvittaessa koko loppuelämän ajan. Maisa syö kortisonin ruoan mukana hienosti, joten lääkitseminen on helppoa.  Kyseisen lääkityksen vuoksi Maisan on kuitenkin käytävä verikoekontrollissa alkuun ainakin puolen vuoden välein.

Maisa ja Leo muuttavat vain yhdessä, ja he arvostaisivat kotia, jossa ei olisi muita eläimiä eikä pieniä lapsia. Olisiko juuri sinulla rauhallinen koti, jossa olisi tilaa tälle erottomattomalle parivaljakolle? Laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit Maisalle ja Leolle tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Ennen luovutusta kissat leikataan, rokotetaan, Fiv- ja FELV-testataan sekä sirutetaan (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun). Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.