Maisa ja Leo (ME LÖYSIMME KODIN!)

Oulu / Kotia etsii erottomaton parivaljakko Maisa ja Leo

9-vuotias Maisa (kuvassa vasemmalla) ja 6-vuotias Leo (kuvassa oikealla) tapasivat, kun Leo saapui sijaiskotiin, jossa Maisa oli majaillut jo pidempään. Lyhyen tutustelun jälkeen Maisasta ja Leosta tuli aivan erottamaton parivaljakko, ja nykyisin kissat kulkevat joka paikkaan kylki kyljessä. Toki Maisa ja Leo heittäytyvät usein myös leikkimään yhdessä, ja myös turkin siisteyttä ylläpidetään kaverin avustuksella!

Maisa on populaatiotaustastaan johtuen kaksikosta arempi, eikä hän anna vielä ihmisen koskea itseensä. Tosin ruokinnan yhteydessä Maisaa voi jo varovaisesti hipaista, mutta kesyyntyminen on hienosta edistyksestä huolimatta hänellä vielä kesken. Luonteeltaan Maisa on kuitenkin kiltti ja seurallinen, ja tutun ihmisen seurassa hän käyttäytyykin jo varsin rennosti. Maisa osaa myös arvostaa ihmispalvelijaa: Kun sijaiskodin emäntä nousee sohvalta tai sängyltä, valtaa Maisa kyseisen paikan välittömästi, sillä kukapa nyt ei valmiiksi lämmitetystä nukkumapaikasta nauttisi. Ja iltaisin Maisa parkkeeraa sohvan eteen emäntää tiiviisti tuijottaen. Tämä tarkoittaa sitä, että on keppi- tai laserlelulla leikityksen aika!

Siinä missä Maisa ei vielä lämpene rapsutuksille, nauttii Leo niistä senkin edestä. Alun sähinöiden jälkeen Leosta on kuoriutunut ihana, huomionkipeä ja rapsutuksia sekä puskemista rakastava möllykkä, joka seuraa joka paikkaan. Nykyään Leo kiipeää mielellään myös sohvalla makoilevan palvelijan syliin ja silloin alkaa mahdoton leipominen ja kehrääminen. Leoa on muutenkin helppo käsitellä, esimerkiksi kynsien leikkuu onnistuu leikiten.

Uuden kodin on hyvä tietää, että Maisalla on ollut hengitystieoireita sekä kutinaa, joiden syytä on selvitetty lääkärissä. Täyttä varmuutta oireiden aiheuttajasta ei ole saatu, mutta syyksi epäillään allergiaa. Maisan oireet saatiin kuriin pitkällä kortisonikuurilla, joka on pystytty sittemmin lopettamaan eikä oireet onneksemme ole palanneet. Leolla taas todettiin kesällä 2022 diabetes, mutta nopean reagoinnin ansiosta diabetes saatiin remissioon ruokavalion ja insuliinin avulla, eikä diabetes vaadi tällä hetkellä hoitoa. Diabeteksen uusimisen välttämiseksi Leo on hyvä pitää kuitenkin diabetesruokavaliolla. Jos diabetes kuitenkin uusiutuu, sen hoitaminen Leon kanssa on helppoa ja autamme siinä alkuun.

Maisa ja Leo muuttavat vain yhdessä, ja he arvostaisivat kotia, jossa ei olisi muita eläimiä eikä pieniä lapsia. Olisiko juuri sinulla rauhallinen koti, jossa olisi tilaa tälle valloittavalle, erottamattomalle parivaljakolle? Laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit Maisalle ja Leolle tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Ennen luovutusta kissat leikataan, rokotetaan, Fiv- ja FELV-testataan sekä sirutetaan (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun). Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.