(VARATTU) Lysti

Tällä hetkellä Oulussa sijaiskodissa kasvava Lysti on heinäkuun helteillä isoon villikissalaumaan syntynyt puolivuotias kolli.

Lysti on rakenteeltaan hyvin sopusuhtainen ja käyskentelee iloisen jouhevasti häntä lähes aina koukulla. Lystin erottaa kaksoiveli Lymystä vain yhdestä varpaasta.

Lysti ei ole ollenkaan ihmisarka eikä aggressiivinen, mutta kesyyntyminen hänellä on vielä kesken. Kynttä ja hammasta tulee sähinän kera, jos hän kokee tarpeelliseksi puolustaa fyysistä koskemattomuuttaan ihmisten vastenmielisiltä toimenpiteiltä. Arkisissa tilanteissa hän käy varovasti nenuttelemassa ojennettua kättäsi. Aurinkoiselta, seuralliselta ja välkyltä luonteeltaan hän on kyllä oikea kesyttäjän unelma.

Lysti niin terävä tyyppi, että melkein näkee ihmisen aikeet naamasta. Arvaa viimeistään valmisteluista että “nyt ne muuten aikoo viedä mut eläinlääkäriin niks naks, täysiä piiloon ja yks kaks!” – ja se reissu on sitten siinä. Hän on paitsi nopea, myös mestarillinen pakoreittien ja piilojen löytäjä.

Voit olla varma, ettet saa Lystiä jujutettua muissa kuin vain niissä asioissa joita hän itsekin haluaa, kuten vaikkapa jahdata infrapunalelun lattialla liikkuvaa pistettä. Myös kuularata on Lystille mieleen. Hän kyllä älysi heti mistä kuula tulee ja minne se menee.

Lysti tulee mainiosti toimeen toisten kissojen kanssa.
Lennosta hän keksii kaikkea hauskaa itselleen ja muille kissoille, myös silloin kun parhaat painikaverit samasta pesueesta nukkuvat. Siihen ei tarvita ihmistä. Siksi hän on Lysti.

Sosiaalisuuden ja aktiivisuuden vuoksi Lysti lähtisi mieluiten perheeseen, jossa on jo kissoja. Tai sitten hän lähtisi uuteen kotiin kaksoisveljensä Lymyn kanssa. Pikkulapsiperheeseen Lysti ei sovi, kun hän on vielä niin tarkka rajoistaan.

Lysti luovutetaan leikattuna, rokotettuna, sirutettuna sekä Fiv-ja Felv testattuna.