Mango

Oulu / Kotia etsii Mango-kani

4-vuotias Mango-herra on ihmisrakas kääpiöluppakani, joka valloittaa yhtä lailla suloisella ulkomuodollaan kuin luonteellaankin. Mangolla on rento, rohkea ja utelias suhtautuminen miltei kaikkeen ympärillä tapahtuvaan.

Mango rakastaa olla siellä, missä ihmisetkin. Vapaana juoksennellessaan sen suurin mielenkiinnon kohde ovat ihmisjalat, joihin se välillä myös osoittaa intoaan pienellä näykkäisyllä – etenkin jos ei saa heti riittävästi silityksiä ja huomiota. Kun perusteelliset silitykset on saatu, se malttaa jatkaa tutkimusmatkaansa, ja hetken päästä Mangon löytääkin todennäköisesti pötköttelemässä mukavassa paikassa takajalat ojollaan.

Sijaiskodissa Mango on tottunut häkittömään elämään ja protestoikin kanimaiseen tapaan heti, jos joutuu hetkeksikään liian ahtaaseen tilaan. Paras ratkaisu Mangolle voisi olla reilu avoin oma tila tai huone, josta se pääsee valvotusti retkille muualle taloon. Pissat löytävät tiensä pissalaatikkoon, papanoita eksyy muuallekin. Johdot ja huonekalut Mango osaa hienosti jättää rauhaan, mutta sanomalehdet ja pahvit saavat kyytiä.

Mango on leikattu vasta nyt aikuisiällä tänä keväänä, jonka myötä sitä vaivaa vieläkin hieman “kevätpörriäinen”. Tämä uroskanille tyypillinen ihmisjalkoihin suuntautuva toimi on nyt vähenemään päin ja sen pitäisi hiljalleen loppua kokonaan.

Mangolle on haussa koti, jossa on aiempaa kanikokemusta ja jossa se saa riittävästi aikaa ja ymmärrystä loputtomalle hellyydenkaipuulleen. Syliinkin hänet voi napata, mutta vain pieneksi hetkeksi. Hoitotoimenpiteet onnistuvat pääosin ihan hyvin.

Mango on elänyt aina yksin, mutta ilahtuisi luultavasti kanikaverista. Paras valinta kumppaniksi olisi leikattu naaraskani. Takeita toisen kanin kanssa toimeen tulemisesta ei voida kuitenkaan antaa.

Olisiko juuri sinulla sopiva koti hienolle Mangolle? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit hänelle tarjota!

*****

Huomioithan, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.