Manssi (MINÄ LÖYSIN KODIN!)

Manssi on noin 5-vuotias iloinen, leikkisä ja huomionkipeä pikku-ukko, joka rakastaa rapsutuksia! Manssi hakeutuu ihmisen lähelle hellittäväksi ja paijattavaksi, suostuupa se hetken sylissäkin istumaan. Manssi saattaa näykkiä ”rakkaudesta”, mutta ei aggressiivisesti. Nyt noin 9 kk sijaiskotiinsa saapumisen jälkeen (3/2020) ei voisi kyllä uskoa, että sama kissa on kyseessä kuin alkumetreillä…

Saapuessaan Manssa oli kipeä, pelokas ja sähisevä. Manssi siristeli silmiään, silmät rähmi, hengitys rohisi ja kuulosti räkäiseltä. Manssille tehtiin hammasleikkaus, jossa poistettiin katkennut kulmahammas ja muutama kipeästi tulehtunut hammas. Poskionteloiden röntgen-kuvissa ei näkynyt poikkeavaa. Räkäisyys tulkittiin johtuvaksi kroonistuneesta herpesinfektiosta ja Manssi sai antiviraalisen herpes-lääkekuurin ja lysiini-ravintolisää. Herpesinfektion aiheuttama kroonistunut silmätulehdus oli saanut Manssin silmäluomet kääntymään sisäänpäin, joten nämä korjattiin silmäleikkauksella. Eläinlääkärikäyntejä kertyi lukuisia, mutta arasta pikkupallurasta kuoriutuikin hyvässä yhteistyössä hoitoja vastaanottava hienosti käyttäytyvä herrasmies! Manssin turvapaikka sijaiskodissaan on oma pahvilaatikko, mistä käsin se on liikuttavan reippaasti antanut puhdistaa silmiään ja laittaa tippoja joka ikinen päivä jo monen kuukauden ajan.

Nyt Manssi on toipunut toimenpiteistään ja voi erinomaisesti! Siristelyn tarvetta ei enää ole ja silmät eivät rähmi tai vuoda, ainakaan tällä hetkellä. Räkäisyys on väistynyt, mutta tukkoisuus taitaa seurata herraa loppuelämän ajan, se ei kuitenkaan Manssin menoa hidasta! Herpes voi toki aktivoitua uudestaan, jolloin Manssi tarvitsee hellää hoivaa ja oireenmukaista hoitoa. Kroonisten silmämuutosten vuoksi Manssin silmät tarvitsevat joka tapauksessa päivittäistä kostutustippahoitoa ja tarvittaessa puhdistamista. Kissaherpes EI tartu ihmisiin, mutta myös rokotettu kissa voi tartunnan saada, lievempioireisena toki. Tämän vuoksi Manssi etsii kotia ainoana kissana tai toisen herpeskroonikon kaveriksi! Olisiko sinusta tämän rakastettavan ja höpsön erityiskissan loppuelämänkodiksi?

Manssi on kastroitu, rokotettu, sirutettu, Fiv- ja FeLV-negatiiviseksi testattu ja moneen kertaan madotettu. Sisäsiisti ja syö hyvin. Kaikki Popopetin kissat luovutetaan ainoastaan sisäkissoiksi, ulkoilu valvottuna valjaissa, kissatarhassa tai lasitetulla parvekkeella.