Miila ( MINÄ LÖYSIN KODIN! )

Oulu / Kotia etsii touhukas Miila

Miila on rouvasikäinen touhukas kissa, jota ei ikä paina. Ihan eläkepäivät eivät ole vielä kyseessä, sillä eläinlääkäri on arvioinut Miilan 5-10-vuotiaaksi eli aikuisikäiseksi. Miilalla on mystinen menneisyys, mutta sijaiskodissa hän on ollut alusta alkaen sosiaalinen, seikkailua pelkäämätön ja vauhdikas kissa. Sijaiskodissa Miila kaverustui toisen kissan kanssa ja he olivat hyvää pataa keskenään ennen kuin kaveri muutti toisaalle.

Miila osaa nauttia sylissä olemisesta ja hellityksi tulemisesta, ja läheisyyttä sekä seuraa Miila pyytääkin varsin omatoimisesti tomeralla mau’unnalla. Miilalla saattaa kestää hetki asettua aloilleen vaikkapa silittäessä, sillä hän innostuu alkuun kovasti ja saattaa pyöriä ympyrää ennen kuin istahtaa paikoilleen. Tämä kissa on silti varsinainen kehruukone, purina ei tunnu keskeytyvän ikinä! Liiallisen lellimisen Miila tosin lopettaa näykkäämällä varovasti ihmistä sormesta. Kissa osaa myös rauhoittua yksinään ja ottaakin mielellään päiväunia omassa kolossaan. Hän viihtyisi kuitenkin ihmisten mukana niin arjen askareissa, lepohetkissä ja ulkoretkillä.

Miila on tottunut valjaisiin eikä juuri arastele ulkoilua, mutta sadesäähän hän ei ole mieltynyt. Hän on utelias tepastaja, joka väsyessään jatkaa matkaa mielellään ihmisen hartialla tähystäen, kuten kuvissa näkyy. Kissareppu voisikin olla hyvä varuste uudessa kodissa, sillä Miilasta saisi ehkä seuralaisen hiukan pidemmällekin retkelle. Kaikenmoiseen temppuiluun Miilalla saattaisi olla myös potentiaalia, sillä hän on fiksu, aktiivinen, helposti käsiteltävä ja motivoitavissa raksuilla. Ainakin ovenkahvat aukeavat tehokkaasti tämän temppuilijan käsittelyssä, mikä kannattaa huomioida kodissa vaikkapa kääntämällä tarpeen mukaan kahvoja ylösalaisin.

Miila saattaisi viihtyä tulevaisuudessa myös muiden sosiaalisten lemmikkien kuten rauhallisten koirien kanssa. Kotikokeiluissa on käynyt ilmi, että toiset kissat saattavat säikähtää Miilan mutkatonta asennetta, sillä Miila ei juuri reviiristä piittaa vaan tutkii nurkkia reippaana ja saattaa asettua vaikkapa toisen pedille torkkumaan. Aggressiosta ei ole kyse, Miila vaan ei oikein huomaa noudattaa tavanomaista kissaetikettiä. Lasten kanssa elämä sujuisi varmaan myös, jos he osaavat toimia eläimen kanssa asianmukaisesti.

Miila on sijaiskodissa syönyt aluksi mahdollisimman allergisoimatonta ruokaa, mutta tällä hetkellä viljaton dieetti toimii hyvin. Ennen sijaiskotiin tuloaan Miilalla oli todennäköisesti allergiasta johtuvia kaljuja kohtia turkissa ja haavaumaa suun ympärillä, mutta oireilua ei ole ilmennyt enää uuden ruokavalion myötä. Miila ei juuri nirsoile ja käyttää hiekkalaatikkoa sujuvasti.

Miilasta saa oivan ja puuhakkaan seuralaisen lisäksi hyvän pötkötyskaverin, joten hän on todella koko paketti. Silitystä ja leikitystä saakin tarjoilla hyvässä suhteessa päivittäin. Olisiko juuri sinulla etsinnässä oma reipas rouvakissa? Laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit Miilalle tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Ennen luovutusta kissat leikataan, rokotetaan, Fiv- ja FELV-testataan sekä sirutetaan (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun). Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.