Mummu ja Dooris (ME LÖYSIMME KODIN!)

Mummu on noin 10-vuotias rauhallinen tyttökissa, joka ajoittain innostuu leikkimään itsekseen säntäämällä pallon perään. Hän hakeutuu ihmisen läheisyyteen kaivatessaan rapsutuksia ja rakkautta ―ja kun hän niitä vaatii, sitä on annettava heti ja paljon. Aamuisin hän saattaa kampata sijaiskodin emäntänsä lattiaan tulemalla niin vaativasti puskemaan jalkoja rapsutuksien toivossa eikä hänestä pääse eroon ennen kuin niitä riittävästi on annettu. Suurimman osan päivästä hän viettää ”ihmisten ilmoilla” olohuoneessa nukkuen.

Hänen ystävänsä Dooris on noin 6 vuotias tyttökissa, joka hieman vielä epäilee ihmisten aikeita häntä kohtaan. Doorista ei yleensä näe, eikä hän halua vielä itseään koskettavan. Jos liian lähelle eksyy, niin siitä kyllä varoitetaan sähähtämällä. Dooris viihtyy eniten vaatehuoneessa tai sängyn alla piilossa, mutta ollessaan Mummun seurassa on hän heti vähän rohkeampi. Öisin kuitenkin Dooriskin uskaltautuu tutkailemaan ympäristöään.

Mummu ja Dooris etsivät itselleen yhteistä kotia. Kodin tulisi olla rauhallinen ja sellainen, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä antaa erityisesti Doorikselle kesyyntymiseen. Pieniin lapsiin he eivät ole tottuneet, mutta nämä kissat ja rauhallinen, vähän vanhempi lapsi, joka osaa kunnioittaa kissoja ja heidän rajojaan ei ole mahdotonkaan yhtälö. Rauhallinen kissakaan ei heitä varmasti kovinkaan pitkään järkyttäisi. Villimpi kolmas kaverus on varmasti liikaa näille rauhallisille eläjille.

Kissat luovutetaan vain sisäkissoiksi. Dooris ja Mummu on steriloitu, rokotettu, sirutettu, fiv/felv testestattu (neg.) ja muutaman kerran madotettu. Kissat asustelevat sijaiskodissaan Oulussa odottelemassa loppuelämän kotiaan.