Nova ja Nuutti (ME LÖYSIMME KODIN!)

Noin vuoden ikäiset kissapojat Nova ja Nuutti etsivät yhteistä kotia sijaiskodissaan Oulussa. Ne ovat tutustuneet toisiinsa sijaiskodissa ja ystävystyneet niin, että muuttavat vain yhteiseen kotiin aikuisperheeseen. Lapsiperheen vilinään ne ovat turhan arkoja. Novalla on toisinaan taipumus iltavillissään hyökätä ihmisten varpaisiin, mutta se uskoo kyllä kun tilanteeseen puututaan.

Nova (harmaa) on kissoista kesympi ihmiselle, mutta uusille asioille arempi kuin Nuutti. Sijaiskotiemäntä saa ottaa Novan syliin ja rauhallisessa tilanteessa leikata kynnetkin. Nova tulee mielellään nukkumaan ihan kiinni ihmiseen ja rakastaa leikkimistä ja lintuvideoiden katselua. Se juttelee ja kurnuttelee tutuille ihmisille. Oikea pieni kehruukone!

Nuutti on tosi rohkea seikkailija ja se tutkii kaikki uudetkin paikat ennakkoluulottomasti. Se tuli tammikuussa sijaiskotiin pahasti paleltuneena pikku sähikäisenä. Paleltunut hännänpää putosi pois ja myös korvista saattaa vielä lähteä ohuet siivut. Paleltumat on tutkittu eläinlääkärissä ja ne eivät tarvitse enää hoitoa, seuranta riittää. Nuutti on vasta alussa käsittelyharjoituksissa. Tuttu sijaiskotiemäntä saa sopivassa tilanteessa vähän silittää hännäntyvestä ja Nuutti tulee viereen nukkumaan, mutta se tarvitsee vielä paljon harjoittelua tullakseen ihan käsikesyksi. Se on kuitenkin rohkea ja osallistuu mielellään kaikkeen puuhaan, joten siitä kyllä ajan kanssa tulee ihan kesy kaveri.

Tämä kaksikko rakastaa leikkimistä ja ne painivat päivät pitkät yhdessä. Ne ovat sijaiskodissa tottuneet rauhallisiin koiriin ja tulevat myös muiden kissojen kanssa toimeen. Leikit ovat tällä hetkellä niin vauhdikkaita, että joku rauhallisempi kissa saattaisi niitä tosin säikähtää.

Molemmat kissat on rokotettu, sirutettu, loishäädetty, fiv/felv-testattu ja kastroitu. Niille käy tavallinen, laadukas ruoka ja sijaiskodissa ne ovat olleet sisäsiistejä. Ne etsivät sitoutunutta kissakokenutta kotia, jossa osataan kissan ehdoilla jatkaa kesytysharjoituksia ja antaa aikaa. Muutto uuteen kotiin on iso muutos, vaikka tämä kaksikko onkin jo tutussa ympäristössä rohkea parivaljakko. Uuden kodin tulee ymmärtää, että voi mennä monta viikkoa, että kissat tottuvat uuteen ympäristöön ja varsinkin Nuutti voi ottaa takapakkia ja alkuun suhista, kunnes tutustuu uuteen isäntäväkeen.

Kaverukset odottavat harkittuja yhteydenottoja ja ovat valmiit valloittamaan oman kotinsa. Kuvia ja videoita kissoista löydät fb:stä Sohvin sijaiskodin sivuilta.