Otto ja Pertti (ME LÖYSIMME KODIN!)

Oulu / Kotia etsivät Otto ja Pertti

Yhteistä kotia etsivät hurmaavat Otto ja Pertti, jotka ovat ystävystyneet samassa sijaiskodissa. Pertti on arviolta pari-kolmevuotias sukkela kolli, joka on luonteeltaan ystävällinen, leikkisä ja innokas. Pertin tunnistaa kuonon pienestä kauneuspilkusta, tupsukorvista ja mustavalkoisesta turkista. Melkoinen söpöliini siis! Otto on arviolta neljävuotias rauhallinen kolli, joka on luonteeltaan oikein herttainen ja lempeä, varsinainen hurmuri! Otto on kaksikosta jykevämpi ja värityksessä on enemmän valkoista kuin Pertillä.

Pertti oli aiemmassa sijaiskodissaan innokas hoivaamaan sijaiskodissa olleita pentuja. Hänet ristittiinkin Bertaksi ja vasta myöhemmin eläinlääkärikäynnillä paljastui, että helläluontoinen Bertta olikin kolli. Uudelleen nimetty Pertti tuleekin hyvin juttuun toisten kissojen kanssa ja siksi hänet siirrettiin nykyiseen sijaiskotiinsa seuraksi Otto-kissalle. Sosiaalinen Pertti on kovin innokas ottamaan kontaktia sekä lajitoveriin että ihmiseen. Perttiä saa silittää, mutta sitäkin enemmän hän nauttii kissakaverinsa Oton puskemisesta. Yhdessä pojat lekottelevat, peseytyvät ja ottavat silloin tällöin myös painimatsin.

Molemmat kissat ovat siivoja ja käyttävät hiekkalaatikkoa sujuvasti. Ruokakin maittaa pojille hyvin. Etenkin Pertillä on leikki-intoa riittämiin: hän nauttii lelun metsästämisestä, kiipeilystä, palloleikeistä ja varmasti myös muusta aktivoinnista. Omalta ihmiseltään Pertti toivookin saavansa leikkiseuraa, vaikka toki tämä kisu osaa keksiä itselleenkin huveja! Hän katselee silloin tällöin ulkomaailman tapahtumia ikkunasta tai tekee tutkimusretkiä kirjahyllyyn tai sohvan alle. Pertti on uteliaisuudestaan huolimatta hyvätapainen kissa.

Kiltti Otto taas on kova puskemaan ja hakemaan silityksiä etenkin aamusta ja tietenkin ruoka-aikaan. Sijaiskodin ihmisten syliin kissa kiipeää nykyään myös ja alkaa kehrätä oikein kunnolla. Oton toinen lempipaikka on ikkunalaudalla ja hän haaveileekin lasitetusta parvekkeesta, kissatarhasta tai hyvästä maisemapaikasta ikkunalaudalla. Otto säpsyy vielä äkkinäisiä liikkeitä, joten etsinnässä on rauhallinen koti, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Pertti on Oton paras kaveri, mutta ihmisten seurassa tämä kisu on myös mielellään. Otto ei aina innostu leikityksestä, mutta iltavillin aikaan alkaa ihmisen leikkiseura kelvata. Kissa on myös löytänyt oman suosikkinsa: kuulakärkikynän hutkiminen pitkin lattiaa on loputon huvi!

Oton ruokavalio on vaatinut miettimistä, sillä Otolla on esiintynyt allergiaoireena karvanlähtöä. Sijaiskoti on toteuttanut eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti eliminaatiodieetin ja ruoka-aineallergia on todettu. Siispä haussa on tällä hetkellä toimivia ruokia. Otto pääseekin muuttamaan uuteen kotiinsa Pertin kanssa vasta sitten, kun sopivia ruokia on löytynyt jokunen ja oireet eivät niitä syödessä palaa. Lisää tietoa kissan ruoka-aineallergiasta löytyy esimerkiksi täältä: https://omaelainklinikka.fi/kissan-allergia-ruoka-aineallergia/

Löytyisikö sinulta koti näille herttaisille ystävyksille? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit Otolle ja Pertille tarjota!

*****

Kaikki kissamme adoptoidaan ainoastaan sisäkissoiksi. Kissat adoptoidaan leikattuina, rokotettuina (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun) sekä Fiv- ja FELV-testattuina. Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.