Pärttyli ja Tom (ME LÖYSIMME KODIN!)

Oulu / Hurmaava kaksikko Pärttyli & Tom etsii yhteistä leppoisaa kotia!

Pärttyli on noin kuusivuotias arvokas mutta vielä hiukan arka kollinmöllykkä. Hänet tunnistaa musta-harmaa-valkoisesta turkista, tarkoista silmistä ja puuhkahännästä. Pärttyli saapui sijaiskotiin hyvin arkana löytökissana ja piilotteli pitkän aikaa ihmisiltä. Pientä edistystä ehti kuitenkin tapahtua muutamassa viikossa: öisin Pärttyli alkoi leikkiä itsekseen ja hämärän aikaan se uskalsi kurkkia ihmistenkin puuhia. Moni tavara vaihtoi yön aikana paikkaa, lattialta löytyi satsuma ja vedenkeittimen takaa kissan lelu. Löytyipä kerran liinalla peitetystä tuoreesta leivästäkin hammasrivin jäljet… Pärttylin öiset tutkimusretket auttoivat kuitenkin reviirin kartoittamisessa ja reipastumisessa.

Pärttyli on nähnyt luultavasti karuakin elämää eikä kaikkea hänen vaiheistaan edes tiedetä. Ensimmäisellä eläinlääkärireissuilla kissan pörheä takkuturkki sai parturoinnin, sillä reissun päällä Pärttylillä tuskin oli aikaa puunaamiseen. Nyt hän kasvattelee takaisin kaunista turkkiaan, joka pysyy varmasti oikein hienona uudessa sisäkissan elämässä. Vaikka kuontalon eteen on tehty jo töitä niin Pärttyli kaipaa jokaisen uuden kissan tavoin tukea ja kärsivällisyyttä sopeutumisessa adoptiokotiin. Vieraita ihmisiä Pärttyli ei vielä lähesty, mutta sijaiskodin väki on saanut osakseen jopa puskemista! Ihmisen leikkiseura kelpaa silloin tällöin ja kaikenlaisen ruoan Pärttyli ottaa mielihyvin vastaan nirsoilematta. Pieni silitys sallitaan syömingin yhteydessä sekin.

Alkuvaiheessa arka Pärttyli-parka teki sijaiskodissa pienen tempauksen ja löysi tiensä tiskialtaan päällä olevasta reiästä keittiön kaappien yläpuolisen suojapaneelin taakse. Sieltä löytyi liiankin hyvä piilo, sillä kissa ei päässyt enää ahdasta reittiään takaisin päin. Avuksi tarvittiin purkutoimenpiteitä ja kissa saatiin onneksi pois kolostaan. Uuden kodin onkin hyvä kartoittaa tällaiset riskit varmuuden varalta. Vaikka Pärttyli on vanttera tapaus, saattaa hän kokeilla vastaavia ahtaita piilopaikkoja jatkossakin uuteen jännittävään paikkaan jouduttuaan. Sittemmin Pärttyli löysi hyvän piilokolon ihan kiipeilypuusta ja vieläpä kivan kaverin vierestä!

Kaksikon toinen osapuoli on nuori mustavalkoinen Tom-kissa. Tom saapui muutaman viikon Pärttyliä myöhemmin ja pääsi totuttelemaan sijaiskotielämään eristyshuoneeseen alkupäiviksi. Tom on ihmisläheinen ja herttainen tapaus, joka nauttii seurasta, läheisyydestä ja leikkikaverista herkkuja unohtamatta! Silitys kelpaa hyvin, mutta syliin Tom ei ole vielä kiivennyt. Pienen parin päivän ujostelun jälkeen Tom rohkaistui jo hutkimaan onkilelua, ja kun Pärttylin ja Tomin huoneiden oven väliin laitettiin verkko, alkoi kissojen tutustuminen saman tien. Sosiaalinen Tom kurnutteli ja maukui verkon edessä, kunnes Pärttyli tuli katsastamaan kummaa tulokasta.

Yhtäkkiä arkuudesta ei ollut tietoakaan ja kissat puskivat toisiaan verkon läpi tuntitolkulla ja kehräsivät minkä kerkesivät. Onneksi verkolle ei ollut tarvetta kovin kauaa, vaan se saatiin parin päivän päästä pois. Silloin alkoi Pärttylin ja Tomin auvoinen yhteiselo, johon kuuluu kylki kyljessä kiehnäämistä, ruokahetkiä, yhteisiä päiväunia, pieniä painimatseja ja sijaiskodin väkeen tutustumista. Pärttyliä ei ujous enää Tomin myötä ole vaivannut, vaan hän uskaltaa toimittaa asioitaan päivänvalossa ja lähestyy ihmistäkin häntä pystyssä. Tom nauttii kissaseurasta myös paljon ja toimii sosiaalisuutensa puolesta hyvänä esimerkkinä Pärttylille. Parivaljakko sopii kotiin, jossa on tarjolla aikaa ja ainakin alkuun rauhaa sekä paljon hyviä päiväunikoloja.

Olisiko juuri sinulla kotonasi paikka Pärttylille ja Tomille? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit hurmaavalle kaksikolle tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Ennen luovutusta kissat leikataan, rokotetaan, Fiv- ja FELV-testataan sekä sirutetaan (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun). Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.

cof