Pessi (VARATTU)

Sijaiskodissa Oulussa majaileva Pessi, valloittavan utelias ja vikkelä kesäpoika, on jo osittain ihmisen käsittelyyn tottunut puolivuotias villipentu. Hän on pienikokoiselta ja vikkelältä olemukseltaan jotenkin kuin västäräkki, joka metsäpolulla lyhyitä nopeita pyrähdyksiä tehden väistää ohikulkijaa. Hänellä on viiksityynyissään symmetrisesti hauskat tummat pisteet, kuin perhosella, vaikka turkin väristys ei muutoin ole täysin symmetrinen. Naamasta Pessi on tosi söpö.

Pessi on muutenkin niitä kissoja, jotka pelkällä uteliaan kysyvällä katseellaan saavat sydämet kallelleen. Toista niin ihmisen tekemisistä kiinnostunutta kissaa saa etsiä. Voin taata, että istuessasi aamukahvilla vastapäiselle tuolille tulee Pessi, ja hän vain katselee sinua siinä. Ja kietoessaan häntänsä tiiviille kerälle pikku tassujensa ympäri, kun hän pyrähdyksensä jälkeen istuu taas katsomaan mitä sinä teet, hän samalla kietoo sinut lopullisesti pikkutassunsa ympäri.

Pessi antaa ruokakupille vilahtaessaan jo varovasti ihmisen koskettaa, ja on näyttänyt merkit siitä miten äänekkäästi hän hyrisee tyytyväisyyttään, kun vain oppii lopullisesti luottamaan ihmisiin. Pahnanpohjimmaisena ravinto on ollut hänelle tosi tärkeää, ja hän käykin tankkaamassa sapuskaa useita kertoja päivässä.

Pessin ääni on persoonallisen käheä. Aamulla hän ei saa kurkusta aikaan pihahdustakaan, suu vain on auki maukuasennossa, ja siitä näkee että Pessillä on nyt ruoka-asiaa. Muutoin Pessi ei ole puhelias tyyppi.

Pessi on niin valtavan utelias ja seurallinen erikoiskissa, ettei häntä raskita laittaa kotiin jossa ei ole muita kissoja. Pessi lähtisi mieluiten melkein yhtä vikkeläliikkeisen isoveljensä Pörrin kanssa uuteen kotiin. Siinäpä olisikin mainio parivaljakko!

Pessi luovutetaan leikattuna, rokotettuna, sirutettuna sekä Fiv-ja Felv testattuna.