Rölli

Komea 6-vuotias metsän Rölli etsii ikiomaa kotia, sillä nykyisessä töllissä asuminen alkaa jo kyllästyttää. Rölli on ulkoa loukutettu villikissa, jonka kesyyntyminen on ujosta luonteesta johtuen vienyt aikaa. Ujouden takaa kuitenkin pilkistää riemukas poika, joka iltaisin vilistää hiiren perässä ja laulaa ikkunalaudalla kuulle pienen laulun. Aamuisin ja illoin juoksentelee perässä maukuen ”Joko olisi ruoka-aika?”

Vieraatkaan ei Rölliä enää kamalasti pelota, vaan pojan uteliaisuus vie voiton ja rohkenee lähemmäs vieraidenkin kanssa hengailemaan. Vaikka Rölli pelkääkin vielä lähestymistä, ei hän villikissan taustasta huolimatta hyökkäile tai pure, kunhan tietysti hänen omia rajoja kunnioitetaan. On siis todella kiltti, mutta hieman ujo ja pelokas vielä. Muutaman kerran kosketusta on sietänyt, mutta ainakaan perinteistä sylikissaa tästä pojasta ei varmaan kuoriudu.

Rölli on myös sisäsiisti ja arvostaa talon omaisuutta. Ei esimerkiksi raavi huonekaluja tai tuhoa huonekasveja. Rölli sopisi rauhalliseen, kokeneeseen ja kärsivälliseen kotiin, jossa ei olisi pieniä lapsia tai koiria. Kesyyntymistä ja rohkaistumista on varmasti sopivissa oloissa luvassa.

Rölli sopisi ainoaksi kissaksi, tai sitten hänelle mahdollisesti voisi sopia rauhallinen kissakaveri, mutta nuoret ja vilkkaat alkavat tätä herraa hermostuttamaan. On tullut toimeen rauhallisen kollipojan kanssa aiemmin. Rölli ei ole ainakaan vielä uskaltautunut ihmisen kanssa leikkimään, joten kodissa voitaisiin panostaa myös muunlaiseen aktivointiin, esimerkiksi herkkupiilot, lintuvideot, kiipeilypuut ja tähystyspaikat tai turvallinen ulkoilu häkissä/suojatulla parvekkeella voisi olla Röllin mieleen. Rölli asustelee sijaiskodissa Oulussa. Huomioithan, että yhdistyksemme eläimiin tulee aina tutustua käymällä sijaiskodissa ennen adoptioprosessin etenemistä.

Onko jo ruoka-aika?