Saketti ja Vasili

Oulu / Kotia etsivät mainiot Saketti ja Vasili

Vasili ja Saketti ovat arviolta 3-5-vuotiaat kultaiset kollipojat. Kaverukset etsivät omaa kotia kahdestaan kissattomasta taloudesta.

Vasili on pitkäturkkinen harmaa komistus, joka on kaksikosta suurempikokoinen. Vasili on luonteeltaan rauhallinen ja utelias. Hän tarkkailee mielellään talon tapahtumia ja nauttii myös päiväunien ottamisesta. Ruoka-aikaan Vasili tulee lähelle, ottaa kontaktia ihmiseen ja hakee silityksiä. Hän on hellän ja harmittoman oloinen kisu, joka katselee välillä hieman kaihoisastikin maailman menoa kauniilla silmillään.

Saketti taas on mustavalkoinen herrasmies, joka on hieman Vasilia pienempi. Saketin lempipaikka sijaiskodissa on ikkunalauta, josta hän tutkii ulkomaailmaa ja kurkkii myös ihmistä. Saketti on utelias ja kaverinsa Vasilin tukemana uskaltaa tutustua ihmisiin entistäkin enemmän. Ruoka maittaa myös tälle kisulle ja Saketti loikkaakin ikkunalaudalta valmiiksi lattialle odottamaan ruokakuppiaan katsoen ihmistä odottavasti.

Eläinlääkärillä käydessä Saketin suusta löytyi flunssanäppyjä, jotka onneksi ovat harmittomia muun oireettomuuden vuoksi. Mahdollisen flunssaviruskantajuuden takia eläinlääkäri kuitenkin suositteli, ettei parivaljakko saa tutustua uusiin lajitovereihin. Aikuinen rokotettu flunssavirusta kantava kissa voi elää täysin normaalia tervettä elämää. Esimerkiksi piilevää herpesvirusta kantaa hyvin moni kissa, samaan tapaan kuin ihminenkin (lisätietoa esim. täältä: https://omaelainklinikka.fi/kissaflunssa/). Eläinlääkärikäynnit ovat molemmilla nyt takana päin ja Saketti sai myös hammashoidon.

Tämä kissakaksikko on siis leppeän oloinen ja kesyyntyminen on hyvällä mallilla. Vasili ja Saketti tulevat toimeen erinomaisesti keskenään eikä niitä siksi haluta erottaa. Pojat köllöttelevät yhdessä ja syövät ruokansakin rinta rinnan. Kerran sijaiskodin ihminen huomasi, että viisikiloinen Vasili oli ängennyt Saketin kanssa pieneen kuljetuskoppaan päiväunia ottamaan. Vielä odotellaan, josko kissat alkaisivat leikkiä. Ajan kanssa uudessa kodissa Saketista ja Vasilista voi tulla esiin uusiakin puolia kunhan he kotiutuvat. Kaveruksista saa mainioita kotikissoja kunhan uusi koti malttaa antaa hetken aikaa kissojen asettumiseen ja tuttavuuden hieromiseen eli antaa niiden lähestyä omaehtoisesti.

Olisiko juuri sinulla sopiva koti näille suloisille kollinmöllyköille? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit heille tarjota!

Lisäys 29.5.

Sijaiskodissa Vasili ja Saketti ovat tulleet hyvin toimeen rauhallisen koiran kanssa.

Vasililla on todettu synnynnäinen sydänvika hypertrofinen kardiomyopatia eli HCM. Se on kissojen yksi yleisimmistä sydänsairauksista. Vasililla sairaus todettiin muussa yhteydessä sydämen sivuäänen löytymisen jälkeen tehdystä sydänultrasta. Vasili on muuten täysin oireeton ja iloinen ja reipas kisuli. Kyseinen sairaus saattaa pysyä oireettomana ja aktiivisena hyvinkin pitkään ja ennen kaikkea toivomme että Vasili saisi ihanan kodin parhaan kaverinsa kanssa jossa onnellisena viettää ne vuodet mitä jäljellä on. Niitä voi olla montakin. Sairauteen ei ole lääkitystä tai se ei ole tarpeellista eikä järkevää tässä vaiheessa. Popopet ry maksaa Vasilille kontrollisydänultran eläinlääkäri Kamussa puolen vuoden kuluttua.

Täältä voit lukea lisää hypertrofisesta kardiomyopatiasta: https://evidensia.fi/palvelut/kissan-sydansairaudet/

*****

Kaikki kissamme adoptoidaan ainoastaan sisäkissoiksi. Kissat adoptoidaan leikattuina, rokotettuina (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun) sekä Fiv- ja FELV-testattuina. Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.