Sitruuna (MINÄ LÖYSIN KODIN!)

Oulu / Kotia etsii Sitruuna-kolli

Sitruuna on arviolta viisivuotias luonnosta loukutettu kollikissa, joka etsii nyt loppuelämän kotia. Koska Sitruuna on ollut sijaiskodin ainut silmäterä, ei ole tietoa, kuinka hän suhtautuu toisiin kissoihin, muihin eläimiin tai lapsiin. Voisi kuitenkin ajatella, että Sitruuna saattaisi hyötyä rohkean ja kesyn kissan seurasta saadessaan ottaa heistä mallia, mutta Sitruunan alistuvan ja pelokkaan luonteen vuoksi on erittäin tärkeää, että kissojen kemiat kohtaavat.

Sitruunan arkuutta selittää se, ettei hän todennäköisesti ole ollut ihmisten kanssa tekemisissä ennen sijaiskotiin saapumistaan. Alkuun Sitruuna ei uskaltanut siirtää katsetta ihmisestä pois tai liikkua näiden läsnäollessa lainkaan, mutta muutamassa kuukaudessa pahin arkuus on kuitenkin häipynyt. Nykyisin Sitruuna uskaltaa jo hienosti nukkua, tehdä tarpeensa ja syödä ihmisten läsnäollessa. Sitruuna onkin hyvin perso ruualle, ja hän on jopa uskaltautunut syömään herkkuja kädestä. Välillä Sitruuna saattaa myös vastaanottaa hieman rapsuksia tai innostua leikkimään, kun ihminen puuhaan häntä hetken houkuttelee.

Arkuudestaan huolimatta Sitruuna on hyvin kiltti, eikä hän ole koskaan yrittänyt purra tai raapia ihmistä, vaikka tilanteet olisivatkin jännittäneet. Sitruuna reagoikin ennemmin pakenemalla, mikäli tilanne häntä pelottaa. Vessahommat Sitruuna osaa myös hienosti hoitaa oikeaan paikkaan.

Kiltteyden lisäksi Sitruuna on osoittautunut myös uteliaaksi luonteeksi. Hänen lempipuuhaansa on maisemien katselu ikkunalaudalta ja usein Sitruuna myös katsoo televisiota ihmetellen. Sitruuna tykkää myös hiipiä asunnossa ympäriinsä, kun ihmiset eivät huomaa, ja hän onkin haka löytämään uusia piilopaikkoja.

Tulevan kodin on hyvä tietää, että Sitruunalta on poistettu kaksi hammasta sekä lisksi hänellä on todettu paradontiitti. Siksi uuden omistajan tulee sitoutua käyttämään Sitruunaa vähintään kerran vuodessa hammastarkastuksessa. Hampaidenpoiston ja kastraation jälkeen Sitruunan yöllinen mouruaminen on vähentynyt merkittävästi, mutta edelleen Sitruuna saattaa toisinaan harjoittaa laulutaitojaan öisin. Tämän kollin keuhkojen tilavuus onkin todennäköisesti tullut myös naapureille selväksi.

Olisiko juuri sinulla sopiva koti suloiselle Sitruunalle? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit hänelle tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Kissat myydään leikattuina, rokotettuina (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun) sekä Fiv- ja FELV-testattuina. Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.