Stina (MINÄ LÖYSIN KODIN!)

Oulu / Kotia etsii ihana Stina

Kaunis kissarouva Stina on ollut yhdistyksellä jo pitkään ja tie kotia etsivien joukkoon oli “pitkä ja kivinen” vaan nyt on vihdoin Stinankin aika päästä omaan kotiin!

Stina on vuonna 2014 syntynyt kissa, joka on alkujaan isosta sisäpopulaatiosta. Stinalla on ruoka-aineyliherkkyyttä (etenkin kala, kana, viljat), joita on selvitetty eliminaatiodieettien avulla. Väärät ruoka-aineet saavat ihon kutisemaan mikä ilmenee siten, että Stina kiskoo karvoja omasta selästään ja iho alkaa hilseillä, myös vatsaoireita voi tulla väärästä ruuasta. Stinalle on nyt löytynyt sopivia ruokia, mutta kortisoni tai liuosmainen lääke jäävät pienellä annoksella loppuelämän hoidoksi. Pienellä lääkeannoksella ja sopivalla ruokavaliolla kutinaoireet on saatu hallintaan. Stina käy ihokontrollissa vielä syyskuun aikana ja olisi valmis muuttamaan omaan kotiin aikaisintaan lokakuulla.

Stina on ollut alkujaan arka ja pelkää voimakkaasti vieraita ihmisiä. Tuttujen kesken se on kesy kaveri ja sijaiskodin hoitaja saa nostaa sen syliin asti. Stina käy puskemassa tuttuja ihmisiä ja osallistuu mielellään muun muassa aamukahvin keittoon ja kyttää samalla herkkupaloja jääkaapista. Stina on vähän valikoiva siitä, että millaisten kissojen kanssa se tulee toimeen. Sijaiskodissa asuu useampia muitakin kissoja, joiden kanssa Stina tulee toimeen pääasiassa hyvin, mutta esimerkiksi omaa siskoaan Stina kiusasi niin, että sisko siirrettiin lopulta toiseen sijaiskotiin. Kovin vauhdikkaista kavereista se ei välitä ja se saattaa keskeyttää muiden iltavillit, jos meno yltyy liian vauhdikkaaksi. Sijaiskotiaikana Stina on tavannut monelaisia kissoja ja osan kanssa se on ystävystynyt oikeinkin hienosti. Mieluisia kissoja se käy puskemassa, nukkuu niiden vieressä ja hakeutuu itse niiden lähelle.

Stina on tottunut sijaiskodissa pieniin koiriin. Stina on sen verran arka ettei sitä voi ulkoiluttaa valjaissa, mutta ulkotarhassa se viihtyy erittäin hyvin ja olisikin toivottavaa, että Stinan tulevassa kodissa olisi vaikkapa lasitettu parveke, josta seurata ulkoilman tapahtumia. Stina sopisi parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa ei ole alle teini-ikäisiä lapsia ja jos kodista löytyisi vielä rauhallinen, kesy kissakaveri niin se olisi Stinalle kuin lottovoitto!

Stina on steriloitu, sirutettu ja rokotettu. Stinalta puuttuu etukulmahampaat ja suu on sen takia kuvattu; suu on muuten kunnossa. Kulmahampaiden puuttuminen on todennäköisesti rakenteellinen vika eikä hampaita ole jostain syystä edes kehittynyt. Stina syö tällä hetkellä pääasiassa RC:n hypoallergenic raksua sekä Pure naturalin (pork) märkäruokaa ja Concept for life merkin (horse) märkäruokaa.

Jos arjessasi olisi kissan mentävä kolo ja lompakossasi varaa myös Stinan erityisruokavaliolle niin laitathan meille hakemuksen. Stina odottaa harkittuja yhteydenottoja sijaiskodissaan Pikkaralassa. Kai jossain on Stinallekin se ihan oma ihminen?

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Ennen luovutusta kissat leikataan, rokotetaan, Fiv- ja FELV-testataan sekä sirutetaan (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun). Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.