Timppa ja Taneli

Oulu / Kotia etsivät veljekset Timppa ja Taneli

Päivitys 24.10: Timppa ei tällä hetkellä enää tarvitse pistoshoitoa eikä lisäravinnetta.

Nämä 3-vuotiaat veljekset ovat kesyjä ja energisiä kissoja, jotka etsivät nyt uutta, kissakokemusta omaavaa, sitoutunutta kotia. Timppa ja Taneli ovat tottuneet koiriin, mutta toisten kissojen kanssa niillä ei oikein luonnistu eli ne etsivät yhteistä kotia, jossa ei ole muita kissoja.

Timppa (valkoinen) on veljeksistä rohkeampi. Se lähestyy vieraitakin ihmisiä ennakkoluulottomasti ja tutkii ympäristöä aktiivisesti. Timppa on syntymäkuuro, mikä aiheuttaa arkeen hieman haasteita. Se saattaa pudotella pöydiltä tavaroita ja tyhjentää kaappeja eikä säiky aiheuttamaansa meteliä kuurouden vuoksi. Varsinkin öisin se harrastaa omia tutkimusmatkojaan ja on herättänyt sijaiskotiemännän muun muassa heittelemällä astioita kaapeista… Tahallaan se ei töllön töitä tee, mutta Timpan vinkeet tarvitsevat omistajalta pitkää pinnaa ja kärsivällistä suhtautumista. Timpalla esiintyi yhdistykselle palautuessaan vääriin paikkoihin pissailua ja pissavaivaa hoidettiin useampi kuukausi. Nyt pissoja ei ole tullut vääriin paikkoihin, mutta taipumus idiopaattisen kystiitin oireiluun pysyy Timpalla varmasti läpi sen elämän eli tämä täytyy ottaa huomioon myös jatkossa. Yhdistys kustantaa Timpalle tarvittaessa lääkkeet ja ravintolisät alkuun, koska pissaoireilu voi alkaa muuttostressin myötä hetkellisesti uudestaan. Timppa syö tällä hetkellä vain märkäruokaa ja raakaruokia. Kuivaruokaa sille ei voi antaa ollenkaan. Timppaa hoidettiin cartrophen-pistoksilla sekä cystaid-ravintolisällä + kipulääkkeellä. Timppa ottaa kipulääkkeen ja ravintolisän tosi hienosti ruiskusta herkkukastikken mukana eli se ei tuota arjessa onglemaa. Timppa on ihana ja kesy kissa, joka kömpii mielellään syliin ja käy puskemassa tuttuja ihmisiä. Timppa rakastaa pahvilaatikoita ja muotoilee niistä itselleen mieleisiä silppuamalla niistä reunat. Taitelijan vikaa siis.

Taneli on veljeksistä arempi ja saattaa piilotella vieraita pitkänkin aikaa. Tutuksi päästyään se viihtyy sylissä Timppaa enemmän ja tykkää leikittämisestä. Taneli on herttainen ja vähän ujo kissa, mutta löytyy siltäkin välillä vauhtia. Silloin se juoksee Timpan kanssa villinä ympäri asuntoa ja intoutuu painimaan veljensä kanssa. Timpan kuurouden takia pojille etsitään kotia ainoina kissoina. Pojat lähestyvät muita kissoja niin kovakouraisesti, että toiset ovat hätää kärsimässä. Timppa ei myöskään kuule muiden kissojen varoittavia eleitä esim. murinaa, jolloin siltä jää viestejä huomaamatta ja kissojen välillä tulee väärinymmärryksiä. Keskenään pojat ovat kuin paita ja peppu; nukkuvat vierekkäin, pesevät toisiaan ja leikkivät villisti, joten ne lähtevät vain yhteiseen kotiin.

Pojat kaipaavat ympärilleen juoksutilaa ja mielellään myös ulkotarhan, jossa on turvallista seurata ulkomaailmaa. Reissaamisesta ne eivät pidä, joten tulevan omistajan lomamatkojen ajaksi olisi hyvä saada kotiin hoitaja.

Vaikka pojilla on omat erityistoiveensa uuden kodin suhteen niin mitenkään mahdottomia tapauksia ne eivät ole. Uteliaita, kesyjä ja energisiä nuoria kivoja kissoja. Ja mahdottoman komeitakin vieläpä! Ne tykkäävät olla mukana kotiaskareissa ja rohkean luonteensa vuoksi voisivat sopeutua monenlaiseen kotiin. Nykyinen sijaiskoti on alussa tukena muuttovaiheessa ja Timppa saa mukaansa tarvittavat lääkkeet ja ravintolisät.

Pojat odottelevat harkittuja yhteydenottoja sijaiskodissaan Muhoksella, johon niitä pääsee sovitusti tapaamaan.

Olisiko juuri sinulla elämässäsi kahden veikeän kollipojan mentävä kolo? Mikäli vastasit kyllä, laita meille viestiä ja kerro, millaisen kodin voisit Timpalle ja Tanelille tarjota!

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Kissat myydään leikattuina, rokotettuina (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun) sekä Fiv- ja FELV-testattuina. Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.