Valto (MINÄ LÖYSIN KODIN!)

Muhos  / Oulu
Kotia etsii Valto-kissa

Valtosta riippumattomista syistä tämä hurmaava kollipoika palautui yhdistykselle, ja hän etsii nyt uudestaan omaa loppuelämänsä kotia.

Valto on arviolta v.2015 syntynyt muhkea kollin möllykkä, joka on jo hyvän aikaa harjoitellut kotikissan taitoja sijaiskodissa. Valto oli yhdistykselle tullessaan todella arka. Se oli elänyt ulkokissana vailla mukavia ihmiskontakteja, joten meni kauan, että se tottui ihmisten läsnäoloon. Ensimmäiset viikot se puhisi turvapaikassaan retkipatjarullan sisässä. Nykyisin siitä saa jo köllöttelykaverin sohvalle.

Valto arastelee vieraita, eikä se mikään sylikissa ole tutuillekaan, mutta herkuilla siitä saa pian kaverin. Valto on kiinnostunut keittiöhommista ja siitä saa varmasti kaverin vaikkapa kalan paistoon tai ruuan maistoon. Valto on tosi leikkisä ja se leikkii sekä itsekseen että ihmisen kanssa.

Valto on kokeillut eloa muiden kissojen kanssa, mutta se alkaa herkästi merkata reviiriään ei toivottuihin paikkoihin toisten kissojen läsnäollessa, joten se etsii kotia ainoana kissana. Nykyisessä sijaiskodissa vääriin paikkoihin pissailun laukaisi todennäköisesti ikkunan takana kulkeneet naapuruston kissat. Valto syö nyt lääkettä idiopaattiseen kystiittiin, joka on auttanut, eikä vahinkoja ole sattunut. Tilannetta seurataan ja voi olla, että Valto tarvitsee lääkettä kuuriluontoisesti myös jatkossa.

*****

Kaikki kissamme myydään ainoastaan sisäkissoiksi. Ennen luovutusta kissat leikataan, rokotetaan, Fiv- ja FELV-testataan sekä sirutetaan (siru rekisteröity turvasiru.fi -palveluun). Huomioithan myös, että yhdistyksemme eläimiin tulee käydä aina tutustumassa paikan päällä ennen mahdollisen adoptioprosessin etenemistä.