Windy ja Nappula

Windy ( monivärinen ) ja Nappula ( mustavalkoinen ) ovat lähes 6- vuotiaita kaveruksia, jotka etsivät yhdessä omaa rauhallista loppuelämän kotia. Tytöt tarvitsevat seuraa kuin myös omaa rauhaa. Totuttuaan uuteen ympäristöön sekä uuteen isäntäväkeen antavat molemmat kissoista tulla lähelle ja antaa silittää. Sopivat parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa kuitenkin leikittäjiä on.

Windy ja Nappula ovat nyt olleet parisen kuukautta nykyisessä sijaiskodissa. Ensimmäiset päivät menivät yhdessä piilossa sivusta seuraten. Nopeasti kuitenkin molemmat uskaltautuivat liikkua ympäriinsä, muttei antanut liian lähelle tulla. Kun sitkeästi tuli vähän matkan päähän istumaan ja juttelemaan vähän väliä antoi pian Windy jo rapsutella. Nappula antoi tulla silittämään kunhan vähän matkan päähän istui ja tuli matalana lähemmäs. Sylissä ei viihdy kumpikaan, mutta kovia ovat nykyään rapsutuksia hakemaan. Eivät ole mahdottomia leikkijöitä, saattavat kuitenkin yhtäkkiä innostua leikkimään. Jos tyttöjä ei leikitä vetävät kyllä rallia ympäriinsä päivällä tai yöllä.

Windy on seurallinen ja tutussa sekä turvallisessa ympäristössä tulee vieraankin jalkoihinkin pyörimään. Ruuan suhteen on kyllä vaihtelevasti nirso. Kuivaruoka menee hyvin, mutta märkäruuista tykkää todella vaihtelevasti. Kun Windyn kanssa on hetken istunut ja päättää lähteä tulee hän kyllä perässä minne menitkään.

Nappula on aika arka. Tutussakin ympäristössä tuttujen ihmisten kosketus saattaa säikäyttää, mutta ei pingo piiloon. Uusiin ihmisiin tottuminen vie vähän pidemmän aikaa. On kuitenkin totuttuaan kova seuran pitäjä ja silitykset kelpaavat. Nappula ei pidä häntä päin kävelystä, kipittää vikkelästi toiseen suuntaan. Nappula syö kuivaruokaa hyvin, kun taas perus märkäruuasta ei vielä oikein välitä. Nappulan märkäruoka on vaihdettu hiljattain normaaliin märkäruokaan erityisruokavaliosta.

Nappulalla on idiopaattinen kystiitti eli virtsarakon tulehdus. Se on tavallisin kissan virtsatieoireiden aiheuttaja ( Lisää tietoa löytyy esim. https://www.kivuton.fi/pages/idiopaattinen-kystiitti ). Etäoireilu oli verta pissassa, ei vääriin paikkoihin pissailua. Nyt ei oireile mutta, tällä hetkellä tulehduksen takia Nappulan nesteytystä pitää vahtia sekä virtsaamista tarkkailla.
Molemmat kissat ovat kuitenkin sisäsiistejä.

Tytöt ovat nyt sijaiskodissa Oulussa. Molemmat ovat leikattu, sirutettu ja ovat nappulan virtsarakon tulehdusta lukuun ottamatta perusterveitä.
Ei luovuteta vapaana ulkoileviksi.